Tässäpä se hurahti taasen yksi (loma)päivä lähes jonninjoutavaan. Nukuin yhteentoista ja näin ihmepainajaisia kuten edellisenäkin yönä. Silloin oli ohjelmistossa sairastuminen leukemiaan ja itkin tikahtuakseni kun multa aiottiin sairaalassa ajaa pää muliksi (lähteehän ne hiukset eniveis) ja odottelin hoidon jälkeen alkavaa julmetunmoista pahoinvointia. Kaikkee sitä pitääkin ihmisen unissaan katella!! Viime yönä oli jotain takaa-ajohommia ja takaa-ajettu olin minä. Ihan kuin vähän ois jotain stressin tynkää tai vastaavaa havaittavissa, jos pikkasenkaan lähtee noita unia tulkitsemaan. Lomastressi!!

Aamiaisen *) jälkeen lähdin kaupungille Mintsin kans ja sain kuin sainkin huomiseksi itselleni ajan kampaajalle hiusten leikkaukseen **). Sieltä ajelin sitten Miiun luo ja paranneltiin vähän maailmaa ja kuuntelin kun hiän purki muutenkin sydäntään. Siinäpä se loppupäivä menikin. Olin kotona vasta vaille yhdeksän illalla. Huushollia pitäisi laitella vähän ortninkiin, vaan kun ei huvita. Eilen sain jonkin verran aikaiseksi, tänään en mitään. Suututtaa, kun keli on tuollainen, hyvä kun ei lunta vihmo ***)

Huomenna illalla mennään sitten kattoo Sinkkuelämää-leffaa naisporukalla ****). Helsingissä yleisö oli 90 % naisvaltainen. Ne muutamat teatteriin eksyneet miehet oli joko pakotettu kiristämällä ja/tai uhkailemalla tyttöystävän/vaimon toimesta tai sitten ne olivat very gay people. Kukaan normaali heteromies ei vapaaehtoisesti mene katsomaan sitä leffaa, vaikka syytä kyllä olisi. Heistähän on ihan kamalaa, kun naiset käyttäytyvät siinä kuten käyttäytyvät. Sama kuin ottaisi miehen pallit pähkinänsärkijän väliin ja "scrunts!".

Perkkuna onkin sitten varsin suosittu rocktapahtuma ja olen ainakin 10 vuoden ajan ollut mukana hippaloimassa. Siellä tapaa sellaisia ihmisiä, joita ei ole vuosiin nähnyt, tunnelma on rento ja välitön ja kaikilla on kivaa jopa vessajonossa. Sopii vaan toivoa, ettei sada vettä. Olkoon vaikka kylmäkin ilma, kunhan vaan ei satais. Tai satakoon vaikka koko päivän losona, kunhan illaksi selkeytyy. Ei oo suuren suuret mun toiveet. Toivesta puheen ollen, jotenkin toivon törmääväni Sinisilmään, mutten usko sen olevan todennäköistä. Ja entä jos törmäänkin? Enhän mä mitään sille uskaltais sanoa. Änkyttäisin jotain idioottimaista ja luikkisin takavasemmalle naama tulipunaisena. Eipä ois eka kerta. Onkohan toi joku neljänkympin rajapyykkiä lähentelevien oire?

Selasin tuossa paikallista pikkulehteä ja silmiini osui ilmoitus, jota olen odottanut jo muutaman vuoden. Iltalinjana järjestettävä parturi-kampaajan sekä meikkaaja-maskeeraja-stylisti -koulutus. Ja jopa mun kotikaupungissa! Eikun nettiin saman tien katsomaan hakuohjeita ja opetussuunnitelmaa. No, ilmoituksessa kurssin kesto ilmoitettiin puolen vuoden mittaiseksi ja netissä taasen se oli 9 kk. Ja ainoastaan parturointia ja kampailua. Se meikkaus-maskeeraus ja stailaaminen oli jonkun parturikurssin opintojakson sivulauseessa. Hirveästi oli lueteltu mitä kaikkee opetellaan ja vaikea on jotenkin uskoa, että kaikki se määrä iskostetaan ihmisen päähän 9 kuukaudessa. Saati sitten puolessa vuodessa, kumpi nyt sitten lienee. Hinta oli kohtalaisen messevä, 5500 euroa. Ennakkomaksu (toimistokuluja) oli 700 € *****). Mitä enemmän sitä sivustoa luin, sitä enemmän se alkoi haiskahtaa joltain pilipali ******)jutulta. Maksat sen 700 euroa etumaks.. eikun toimistokuluja ja intona ampaiset kurssille ja huomaatkin ettei sellaista ole olemassakaan. Tietynlainen uskottavuus puuttui. Etenkin kun luvattiin, että sen 9 kuukauden jälkeen vain taivas on rajana työpaikkojen määrässä, ja minne vaan, mitä vaan pääsee millon vaan töihin ja taidot on hallussa ihan 100 prosenttisesti. Joopajoo. Iloni oli siis ennen aikaista.

Taidanpa heittäytyä unilaatikkoon katolleen ja katsella millaisia painajaisia mulle on täksi yöksi varattu. Palkkamurhaajajuonia ei olekaan näkynyt aikoihin. Hei sun heiluvilles ja nattinatti!

*) Sanoisinpa jopa lounaan

**) Sitä se mun uneni tiesi!!!

***) Sehän se estää siivoamisen siis totaalisesti...

****) Olikin todella tärkeää tarkentaa sanalla nais-...

*****) On se hemmetti kallista tuo paperi nykyään toimistoissa!

******) = huijaus = fincapita tms.