Käytiinpä Siskon kanssa vähän hummaamassa perkkuna pitkän kaavan mukaan. Ensin Systerin luona syötiin fetabroilerisalaattia ja juustoja ja kilisteltiin skumpalla. Sitten mentiin pubin kautta tanssaamaan. Väkeä oli ihan kiitettävästi, mutta miessato oli kyllä melkoisen heikohkolaatuista. Nämä tytöt oli jo hyvissä ajoin paikalla, joten Sorsakosken Topia jouduttiin odottamaan melkoinen tovi, herra kun aloitti vasta puoli yksi yöllä! Hyvin se kyllä veti. Tanssilattia oli niin täysi, ettei varsinaisesta tanssimisesta oikein voinut puhua. Siellä sitä vaan seilattiin toisten tyrkittävinä, kun mun tanssittajat sattuivat olemaan sellaisia, jotka naisella raivasivat tietä eivätkä väistäneet eli ohjanneet mua alta pois, jos joku tuli päin. Se on erittäin ärsyttävää, koska se kuuluisi alkeellisimpiin oppeihin miehillä, että katsotaan ettei nainen tule tönityksi. Toinen on se, ettei kättä veivata kuin pumppukaivon vartta. Se ei ole - vaikka useimmat niin kuvittelevat - merkki rytimitajusta ja vauhdikkasta ja taidokkaasta tanssista. Yksikin äijä veivasi parinsa kanssa niin lujaa, että onnistui mut melkein tajuttomaksi kolkkaamaan. Sain melkoisen tällin takaraivoon. Hetken näkyi vaan tähtiä (Topi). Kun tulin tolkkuihini ja läksin sitten pois lattialta, sain tilaisuuden kostaa ja kamppasin äijän. Siitäs sai nuija. Ei se ihan kyllä valitettavasti kaatunut turvalleen, mutta tanssipari sai kannatella miestä ettei tämä olisi painunut kanveesiin. Minä jäin katsomaan viereen viaton ilme kasvoillani. Sen jälkeen kun Topi oli aloittanut laulamisen, Sisko otti ja hyytyi ja läksi kotiin. Enpä minäkään enää pitkään siellä viihtynyt. Taksitolpalla oli aivan tolkuton jono, enkä lennostakaan saanut tällä kertaa taksia, ja sitten vielä rupes satamaan, niin ei auttanut kuin teputella jokunen kortteli mutsin talon kohdalle ja tilata taksi siihen. Jonottaminen olisi vienyt tuplaten enemmän aikaa.

Lauantaina käytiin Mintsin ja Sailun kanssa kaapunnissa pyörimässä. Amarillossa tankattiin kevyt kenttälounas ja ihmeteltiin hyvää palvelua. Sitten kipitettiin Sookkokselle ja sieltä kaikki kolme löydettiin kivat talvitakit ja päätettiin sitten kukin kotiuttaa omansa. Päätöstä ei lainkaan vaikeuttanut 20 %:n alennus. Itse pelastin rekiltä roikkumasta Luhdan mustan puolen reiteen yltävän hieman slimmatun toppiksen, Sailu Espritin suklaanruskean untuvaunelman ja Mintsi Espritin ruskearuudullisen villakangasihanuuden. Kaikilla oli suu hepankengällä tämän hyvin suoritetun pelastusoperaation jälkeen. Mintsin kanssa otimme hellään huomaamme vielä kaksi villaista kaulaliinaa à 5,00 €. Minä otin luonnonvalkoisen ja aniliininpunaisen antamaan väriä mustaan takkiini. Sopivat myös silloin jos tulevaisuudessa värjään kuontaloni tummanruskeaksi.

Loppupäivä menikin sitten vain makoillessa sohvalla ja vaikka kuinka taistelin, uni tuli kesken BB:n. Sunnuntaina käytiin mutsin kanssa mökillä ja minä taiteilin saunan katolla katuharjan kanssa ja puhdistin sieltä havut ja lehdet pois, etteivät jää talveksi lumen alle muhimaan. Sitten pientä haravoinita ja kotiin. Tämän hurjan puolitoistatuntisen ulkoilun jälkeen olinkin taas sohvakunnossa. Sen verran sain kuitenkin aikaan, että lämmitin uunia ja nyt on asumus taas ihanan lämpöinen.

Tänään on sen verran hyvä ilma, että taidan tehdä pienen urheilusuorituksen kävelyn muodossa. Aika ajoin jopa aurinko pilkistää pilvien raosta. Sopii toivoa, että sama tilanne jatkuu vielä neljän jälkeenkin.

Hei vaan sun heiluvilles!