Olen tehnyt parhaani pitääkseni Suomen talouden pystyssä ja noudattanut hallituksen antamaa ohjetta olla muuttamatta kulutuskäyttäytymistä. Joululahjaa oon ostanut niin maan pirusti ja lahjonut antaumuksella myös itseäni, kiitos veronpalautusten, joita ei taida kohta jäädä enää säästöön lainkaan. Pikkuostoksia mainitakseni eilen shoppasin kotidiiviidiiarkistoon Paholainen pukeutuu Pradaan (tai Pravdaan, kuten eräs työkavereini sanoi) -leffan sekä vanhaa kunnon joulumusaa á la Frank Sinatra, Bing Crosby ja Mahalia Jackson, joka soipi nyt täällä töissä miesten ja meidän iloksi. Isommista lahjuksista itselleni mainittakoon Soda Stream Pure -vissykone (jota olen hinkunut jo kujkausia) sekä sarastuslamppu ja Arabian Arctica-sarjan vuokia kolme kappaletta huikeaan alehintaan, kuten myös lamppu ja vissykone. Myös musta puuvillaneuletakki Anttilan ainutlaatuiseesta kulkeutui kotiini kuin vaivihkaa.

Tuohon päälle vielä kummilapsille ja kavereille ynnä sukulaisille ostetut lahjat niin siinäpä mallia myös muille kuinka kulutetaan Suomen talous uuteen kukoistukseen.

Muuten viikonloppu meni rauhaisissa merkeissä linnan juhlia katsastaessa ja miihaillessa. Käsittämätöntä, miten ei viitsitä nähdä vaivaa loppuun asti mitä tulee juhlapukeutumiseen. Ostetaan hieno puku, mutta sitten tukka luuhottaa pitkin päätä ja meikit on unohtuneet kotiin. Tai on kaikki pukua, kampausta ja meikkiä myöten viimeisen päälle, mutta sitten koko komeuden pilaa tavalliset rillit. Ei juhla-asun kanssa pidetä arkisilmälaseja!! Kuuluu jo alkeellisimpaan etiketin tuntemukseen. Mieluiten laitetaan piilolinssit tai edes juhlaversio silmälaseista. Niitäkin on jo ihan ok näköisiä, kun on daimondseja ja muuta nättiä ja tyylikästä. Ja sitten se olkalaukku oli keikkumassa yllättävän monella naisella! Karmeeta! Ja monella oli puvussa/hameessa aivan liian lyhyt helma, niin että nilkat vilkkuivat ja jaloissa "mukavat" linttaat poljetut, matalakantaiset, 10 vuotta vanhat nahka-avokkaat Luulisi, että jos tavantalliainen pääsee linnaan, niin ottaisi selvän edes perusetikettisäännöistä pukeutumisen ja käyttäytymisen osalta, ja kunnioittaisi saamaansa huomionosoitusta pukeutumalla tyylikkäästi ja oikeaoppisesti. Ne naapurin Kyllikin ompelemat pitsihirvitykset voisi jättää kotiin ja hankkia kunnollisen istuvan puvun.

10 tyylipistettä annetaan suunnistaja Minnalle, jolla oli upea puku, kaunis kampaus ja erittäin pukeva meikki.

Ugh! Olen puhunut.