Rati-riti-rallaa vaan täältäkin. Se on taas talvi, vaikka keväällä oli jo jalka oven välissä. Perketi soikoon!

Eilen kävi Masa laatimassa pyykkitelineen ja tuuletustelineen seinään. Eihän se haitaripyykkiteline ole mistään kulmasta katsottuna mikään huoneen kaunistus, mutta käytännöllinen se kyllä on. Minkähän siihen virittäisi, että saisin rumiluksen naamioitua? Sitten näin Saikun luona hyvän idean, kun hällä oli oskarin oksa saunassa. Siinä ois hyvä kuivattaa pyyhkeet ja laudeliina. Jos vaikka sellaisen kolmen oksan virityksen siihen ruuvauttaisi. Katotaan nyt. Masan kanssa koputeltiin seiniä mihin voisi minkäkin painoisen taulun laittaa. Yks makuuhuoneeseen tarkoitettu taulu on pirun painava Ikea-löytö ja on vuoden viereksinyt nurkissa, kun se ei välttämättä kestäkään siinä seinässä (gyprocissa) mihin sen olin kaavaillut laittavani. Pitää sitäkin vielä sumplia, käviskö jonnei muualle.

Pitäisi pikku hiljaa saada siivousinspis, kun koru- ja skumppailta lähestyy vinhaa vauhtia. Vierashuone on ihan kauhea kaatopaikka tällä hetkellä. Kirjoituspöytä on kaiken maailman paperisälän peitossa, sohvalla ja tuoleilla on vino pino vaatteita lojumassa, lattialla viruu laukkuja, kiinnitystä odottavia tauluja ja pesulaan menevä mattorulla. Kaiken kruunaan pyykinkuivausteline jolla on jo viikon verran kuivanut iso lakana. Jokohan sen voisi korjata pois...? Eniten inhottaa ruveta selvittämään sitä paperisotkua ja lajitelemaan niitä tärkeisiin, maksettaviin, ei tärkeisiin mutta säilytettäviin (minne hittoon ne tungen?) ja pois heitettäviin sekä tuhottaviin. Onneks mulla sentään on paperisilppuri olemassa. Sekin siellä vierashuoneen lattialla. Tuossa saattaapi hyvinkin viikko vierähtää vaikka joka ilta intensiivisesti istuisin siellä setvimässä ja tuhoamassa. Ajatuskin ahdistaa, mutta ahdistaa se sekasotkukin.

Tänään on työpäivän jälkeen liiton kokous. Siellä menee ainakin parisen tuntia. Sitten himaan ja uunin lämmitykseen. Siinäpä se onkin ilta mennyt ja voipi painua pehkuihin.