Työviikkoa ennen kesälomaa nääs. Eikä se tule yhtään liian aikaisin. Olen ihan piipussa, totaalisen väsynyt. Tämänkin päivä on mennyt taistellessa, että pysyn hereillä, vaikka töitäkin on ihan kiitettävästi; pitäähän ne tehdä kaikki ja vähän enemmänkin ennen lomaa, kun ei ole sijaistakaan, joka ne tekisi. Eilen sammuin istualtaan ankaran kamppailun jälkeen unta vastaan. Ja miksikö en sitten vaan ota päikkäreitä, jos nukuttaa? Mulle annettiin päiväunikielto aikaisempien unihäiriöiden takia, jos en kyllä silloinkaan nukkunut päiväunia vaikka olisin valvonut yön. Heräsin sitten siihen, kun naapurin ipana 5 vee soitti ovikelloa ja pyysi mua ulos kanssaan leikkimään. Jäi menemättä. Penturassu lähti myrtsinä pois. Täti ei vaan jaksanut tällä kertaa kirmata pihalla.

Tänään pitäis jaksaa istuttaa työkaverin antamat perennat, kun entiset pani halla. Sitä ennen pitää perennojen jämät tonkia pois penkistä. Täytyykin muistaa käydä ostamassa multaa ja kanankakkaa. Ja kaikki tämä jos ei sada vettä, kuten just nyt tekee.

Toivottavasti seuraavat viisi viikkoa olisi silkkaa hellettä ja auringonpaistetta. Sen jälkeen saa sataa losottaa ja tulla vaikka lunta.