No niin, kesäloma häämöttää jo käsivarren mitan päässä. Nimittäin enää yksi aamu pitää nousta koomaa muistuttavasta olotilasta, ja sitten saakin nukkua ja kukkua kuten tahtoo seuraavat 5 viikkoa. Jei!

Pt:n kanssa vietetyt 10 viikkoa tuottivat yllättävää tulosta. Painoa putosi 3 kg, mikä nyt ei ollut se tavoite vaan 5 kg, mutta senttejä lähti sitäkin enemmän. Vyotäröstä huikeat 8 cm! Yhteenä laskin, että roppa kutistui 15,5 cm:llä! Ei huano! :) Oli vaan erinomaisen hienoa mennä ostamaan tuumaa pienemmät farkut. Tai kahdet. Alkukeväällä varsin piukeina ostetut puserotkin menevät päälle tosta vain. Kaikkiaan syksystä on lähtenyt 8 kg, mikä alkaa jo näkyä muillekin. Vielä olisi 6 - 7 kg jäljellä tai yhtä tuumaa pienemmät farkut. Näköjään kun urheilee, niin painoa ei niin kannata kytätä, vaan ympärysmittoja. Mulle ihan sama, kunhan vain pienenen. Eli projekti jatkuu. Maanantaina kävin kahvakuulatunnilla, sellaisella kunnollisella, missä oli ihan perusliikkeitä isoille lihasryhmille. Voi ristus, että oli jalat ja perslihakset kipeet! Vasta tänään olen pystynyt kävelemään kohtuullisen normaalisti, ilman katkokävelyä ja tuskallista irvistystä naamalla. Tuli tehtyä jalkakyykyt ihan huolella.

Konsa kotiudun töistä, jatkan vihdoin alulle saamaani verhojen pesuprojektia. Kyllä sitä olen pitkään jo suunnitellut. Verhojen kangas on niin ohutta matskua, että hirvitti nakata niitä normikoneeseen, vaikka pesuohje sen kyllä salli. Lopulta kyllästyin verhojen harmaaseen väriin (alkuperäinen on valkoinen) ja otin kaikkein vähiten näkyvän verhon ja pistin pyörimään. Ja kas- ihan hyvä tuli - ja valkoinen! Takka perkele kun on siitä viheliäinen, että kaikki paikat nokeentuu väkisinkin, mutta puita on poltettava, jos ei mieli jättimäistä sähkölaskua maksella. On jo tälleenkin aika järkyttävää kokoluokkaa. Ja kun siinä niitä verhoja otin pois, niin ajattelinpa, että pesaisen samalla ikkunat (ihan siitä päällimmäiset lasit). No eipä niitä niin vain pesaistu, vaan sain ihan tosissani hinkata ja luuttua huuhtoa useamman kerran, kun lasitkin olivat ihan nokiset. Ihme kun on ulos enää näkynyt. Tästä joku viksu voikin päätellä, että ikkunan pesu ei kuulu kotitehtävien top 10:iin. Pesen mieluummin vessanpönttöäkin, kuin ikkunoita. Vaan kyllä kämpän valoisuusaste on paljon kirkkaampi kuin vielä toissa päivänä :)

Pitäisköhän sitä olla tekevinään, kun ovat maksavinaan....