Sanoi lämpömittari mitä tahansa ja satoipa vetta vaikka saavista kaatamalla. Meikä on ollut ensimmäisen yön mökillä ja siitä se kesä virallisesti alkaa.

Lauantaina kävin hummaamassa Sailun kans kaupungilla ja löysin vaatteen perjantain juhlallisuuksiin. Tai itse asiassa kaksi vaatetta. Oli hyvä kun Sailu oli makutuomarina, auttoi raakkaamaan ei-hyvät pois ilman eri pohtimista "entä jos". Tää ykkösvaihtoehto on sellainen ettei mulle saa tulla grammaakaan ylimääräistä painoa. Jos kuitenkin tuossa tämän viikon risteilykoulutuksessa (heh heh) tulee vähän syötyä yl'hyvän, niin sitten on se kakkosvaihtari. Yritän pysyä kyllä ruodussa, koska se ykkösvaate on NIIN ihku! Tänään pitää ne molemmat kledjut silittää ja laittaa kengät ja korut valmiiks, niin huomenna tuon ne sitten töihin. Kun perkkuna sitten kone laskeutuu, niin meillä on 50 minuutta (olettaen että kone on ajoissa) aikaa saada laukut ruumasta, ajaa taksilla työpaikalle ja vaihtaa vaatteet ja kipittää juhlapaikalle ottamaan julkimovieraat vastaan. Tekee tiukkaa kyllä tuo aikataulu. Ja nyt jo jännittää aikalailla enemmän se lauluesitys, kuin vielä viime viikolla. Tänään on reenit säestäjien kanssa.

Lauantaina ajoin vielä möksälle ja siivosin oman huoneeni asumiskuntoon. Sunnuntaina oli vähän tuulisempi ilma, mutta se oli vaan hyvä kun raivattiin ranta sinne kasautuneista korsista ja roskista. Yleensä se on pirullista hommaa, kun paarmat ja itikat on koko ajan kimpussa tunkemassa silmiin, korviin, nenään ja suuhun, mut nyt - huh hei, ne tuuli vei. Tänä vuonna oli ennätyksellinen määrä kaikenlaista muoviroskaa ajautunut rannalle. Melkein kassillinen tuli sitä hiihtäjien ja veneilijoiden jäälle/veteen viskomaa jätettä. Tympii moinen piittaamattomuus! Miltäpä heistä tuntuisi, kun kävisin ensin heidän pihassaan evästelemässä ja sitten jättäisin limpparipullot, eväskääreet ja terveyssiteet niille sijoille. Tokkopa hyökään hymyssä suin niitä keräilisivät. Nyt on sitten runnakko kipee, kun raijasin kymmenkunta kottikärrillistä sitä kaislaa ja kortetta pois. Hyötyliikuntaa, hyötyliikuntaa...