Oikeen hyvää huomenta vaan miullekin! Tänä aamuna kun heräsin, ihmettelin, että miten tuo näkökenttä on niin kummallisen oloinen ja katoin peiliin, niin oikeen silmän yläluomi oli ihan turvoksissa ja silmä puoliksi kiinni. Kaiken lisäksi luomi on niin kipee, että jo räpyttäminen koskee saati että sitä liikuttaisi. Ihme kyllä sain ajan lääkäriin, terveyskeskukseen kylläkin, mutta ees jonnekin. En oikeen ees kerennyt hoitajalle selittää mikä vaivaa muuta kuin että silmä on turvonnut umpeen, niin lävähti aika tiskiin. Edellisellä kerralla tein flunssakuolemaa keuhkot rahisten, niin ei herunut aikaa vaikka oisin kuin rukoillut. Tokko tuo turvotus mitää vakavaa lie, hirvittää vaan, kun ei ikinä ole ollut mitään ongelmia silmien kanssa. Kassotaan mitä tohtori sanoo.

Täällä oli illalla, yöllä ja edelleen hirmumyrsky. Tuulee joka suunnasta ihan täpöllä ja lunta pyryttää oikein urakalla. Yöllä kuullosti ihan kuin olisi kattopelti ollut irti kun kuului kauhee ryske ja pauke katolta. Arvelin, että liekö edelliskertainen syysmyrsky sen irrottanut ja tämä repinyt lisää. Pitää tarkastella kun pääsen kotiin.

On se vaan kumma, että joka tuonelan vuosi talvi ja liukkaat tulee eteläsuomalaisille yllätyksenä ja sitten ajellaan pitkin poikin pientareita hirviaitojen läpi ja toistensa persuuksiin ja vieläpä kesärenkailla. Mikä älykkyysosamäärän laskeuma siellä osassa Suomea oikein vaivaa?

Nimim. Talvi tulee joka vuosi.