Kyllä oli huikea loma! Vastoin kaikkia pelkoja, sää oli koko viikon mitä loistavin. Viimeisinä lomapäivinä lämpötila oli varjossa +27 °C. Tarkeni ihan hyvin. Tuli uitua jopa meressä, jossa vesi oli vielä hieman hyisen tuntuista, mutta se viilensi mukavasti, kun aurinko paahtoi pilvettömältä taivaalta. Turistiryntäys ei ollut vielä alkanut, joten joka puolella oli kohtuullisen rauhallista ja sai kulkea busseissa ja Haniassa ilman jumalatonta tunkemista ja ryysistä. Rannoillekin mahtui ja paikkansa sai valita vielä puolen päivän aikaankin. Sesongin aikana pitää olla tikkana biitsillä jo ysin aikaan, muuten pääsee hiekkamajoitukseen tai jonnekin varjoon köllimään.

Vuokrattiin kaverin kanssa auto, että päästäisiin Marathi Beachille (suosittelen lämpimästi ko. paikkaa!) ja siitäpä kehkeytyi pienimuotoinen seikkailu. Pysähdyimme Sternesin kylässä räpsimään fotoja henkeäsalpaavan hienosta maisemasta, ja kun hyppäsimme pikkuiseen kökkötimeemme, niin autopa ei halunnutkaan enää käynnistyä. Siellä sitä sitten oltiin etään perällä ja sormi suussa. Onneksi autorvuokraamon kundi oli antanut puhelinnumeronsa (jos vaikka eksytään), niin saatiin lopulta 1,5 h odottelun jälkeen paikallinen mekaanikko vaihtamaan autoon uutta akkua ja taas matka jatkui.

Pientä motivointivaikeutta on tällä viikolla ollut, eikä asiaa auta yhtään massiiviset säästötoimet, joita on listattu toteutettaviksi pilvin pimein. Nyt henkilökunta odottaa henkeään pidättäen, miten meidän lomarahojen käy. Suurin pelko on, että ne viedään tänä vuonna kokonaan, lievin vaihtoehto lienee, että niitä leikataan 10 %. Ei tietenkään kaikilta, koska eräs ammattiryhmä osaa hoitaa asiansa niin hyvin, ettei heiltä uskalleta kieltää yhtään mitään tai menevät saman tien lakkoon ja sitten on koko lääni kusessa. Tulee aika köyhä kesä ja seuraava matka, jonka olin jo suunnitellut kustantavani lomarahoilla. Itseasiassa en tiedä miten matkan maksan, jos en saa lomarahoja. Ihan pikkasen kyllä huolestuttaa. Ja miten monen ainoa lomareissu on lomarahojen varassa? Aika monen. Ei ole vanhempien kiva ilmoittaa jälkikasvulle, että tämän kesän reissu suuntautuu oman kaupungin torille jätskille, kun muuhun ei ole varaa, jos lomarahat otetaan kokonaan pois. Voiko niin edes tehdä??

Ja on aika kummallista, että eräskin liitto meni ehdottamaan säästötoimenpiteeksi lomarahojen leikkaamista. Siis liitto! Jonka pitäisi ajaa työntekijöiden oikeuksia ja taistella niistä kynsin ja hampain! Eikä suinkaan mennä niitä leikkaamaan tai vähentämään. Todella outoa toimintaa luottamusmieheltä ja liitolta. Onneksi en ole ko. järjestön jäsen. Mutta jos muut liitot eivät pysty pistämään neuvotteluissa hanttiin, niin ei paljon auta missä liitossa on. No, pianhan se meille selviää, mitä päätöksiä herrat ja johtajat tekevät. Sitäkään en ymmärrä, miksi rivityöntekijöiltä otetaan etuuksia pois ja vaaditaan hirveitä säästötoimenpiteitä ja tekemään lomia ilman sijaisia ja ilman korvausta, kun taas johtoportaaseen perustetaan kolme uutta virkaa ja palkka nousee niiden myötä jokaisella. Mun mielestä on todella epäoikeudenmukaista ja erittäin ristiriitaista.

No, kesä tulee, ainakin jossain vaihessa. Sitä odotellessa...