Jos ei sauna, viina ja terva auta, niin sitten kaivetaan hauta. Näin opastaa vanha sanonta. Kuvainnollisesti olen kokeillut saunan ja tervan voiman, ei näkyvää vaikutusta havattavissa, joten kehiin otetaan viimeinen vaihtoehto viina. Taidan tehdä tuiman napsun kossusta tahi konjakista (yök) ja kattoo pitääkö ruveta kaivuhommiin vaiko eikö.

Jos nyt joku ihmettelee miksi moiset poppakonstit eikä suoraan lekurin tykö, niin vastaanpa tähän haluttiin tahi ei: Täällä susirajalla ei perkele pääse lääkäriin ei sitten millään!!! Työterveyslääkärin pakeille on jonon pää hamassa tulevaisuudessa (1 - 2 viikkoa!), terveyskeskuksen oman lääkärin päivystykseen ei myöskään pääse (ei mahdu) ja terveydenhuollon yhteispäivystykseen ei flunssapotilaita oteta, ei vaikka olisi keuhkokuume. Sinne pääsevät vain juopot sekä rikolliset, jotka ovat vankilassa/putkassa teloneet toisiaan/itseään. Normaalikansalainen - jos päivystyksessä kaikesta huolimatta ilkeää naamaansa näyttää - saa kostoksi jonottaa 4 - 8 tuntia nähdäkseen 5 minuuttia noin 18-vuotiaan lääkäriä leikkivän amanuenssin, joka vähättelee vointiasi ja tyrkkää yskänlääkereseptin kanssa taipaleelle. Ja tästä revitään sitten terveyskeskusmaksu. En tiedä itkeäkö vai nauraa. Yksityiselle ei oo varaa mennä moisen vaivan takia.

No, kohta lähden kotiin testaamaan minkä vaikutuksen viina tekee. Tappaako talossa ja puutarhassa. Kaivetaanko monttua vai ei. Näihin yltiöpositiivisiin tunnelmiin päätän lähetyksen tähän. Viikonloppuja! Huithapelille turvaisaa mutta hupaisaa matkaa etelän maille :)