Halivilivoo vaan taas! Perkkuna pitäisi hypätä töiden jälkeen junaan kohteena Hesa. Kolkuttelen Serkkuni tykö ja lauantaiaamuna paikallisjunalla sitten liiton kokoukseen. On se kumma, kun pitää heti uuten tulokkaana aloittaa kausi rähinöimällä. Tai ensin ilmaisen asian tietenkin ystävällisesti ja sovittelevasti, mutta jos mun tahtoni ei tapahdu, niin tulee rähinä. Ja aihehan oli tuo hotellimajoituksen maksaminen. Olen päättänyt, etten todellakaan lähde ennen sian pieraisua täältä junaan moneksi tunniksi, että pääsen johonkin kokoukseen istumaan. Joko kustantavat mulle hotelliyön tai sitten sanoudun tehtävästäni samoin tein irti. Näin on näveret.

Serkulla onkin syntsät tulevalla viikolla, ostin lahjaksi hiekan värisen Mariskoolin. Sitten vien vielä pullon punkkua. Oli aika vinkeen näköinen pullo italialaista viiniä. Erittäin vitsikäs. Vauvalle vien runosatukirjan, joka kertoo Jonnasta, vanhasta kilpikonnasta. Vielä se ei siitä mitään ymmärrä, mutta jo parin kuukauden päästä isot ja värikkäät kuvat kiinnostavat ja myöhemmin hauskat runot.

En sitten eilen saanut aikaiseksi lähteä lenkille. Kintut olivat sen verran kipeet, että ajattelin välipäivän tekevän terää. Sainpahan lämmitettyä uunia kutkulleen ja pestyä koneellisen vaatteita. Pitää vielä huomenillalla lyödä puita uuniin, ettei kämppä jäähdy viikonlopun aikana ihan pakkasen puolelle. Reissun päälle tuskin jaksan ruveta lämmityspuuhiin.

Sitä voisikin alkaa pikkuhiljaa valua ruokalan puolelle, nälkä ilmoittaa paluustaan.

 

P.S. Ihmeellistä oli eilen uunin lämmityksessä se, ettei tarvinnut kuin yksi korillinen mättää puuta, kun uuni lämpesi. Yleensä jos on enemmän kuin kaksi päivää taukoa lämmityksessä, niin höpelönä saapi nakuttaa halkoja tulipesään.