Tättärää. Olipa viikonloppuna aikalailla mahtikelit! Meikä pönötti laiturilla 2 päivää ja syvensi nahkan entisestään ruskeaa väriä monta astetta. Jiihaa! Toinen aktiviteetti, jota tuli harrastettua, myös aurinkoa ottaessa, oli nukkuminen. Olin niin kuolemanväsynyt, ettei mikään unimäärä tuntunut riittävän. Tokihan viikonloppuun kuuluin pöllien roudaamista metsästä liiteriin, paskahuussin tyhjennystä ja jopa mustikan keruuta. Lauantain savusaunominen oli projekti itsessään. Ensinnäkään puut eivät meinanneet millään syttyä, vaan savuttivat ihan hirveästi. Vaikka saunaa kutsutaankin savusaunaksi, tuo lämmitysmenetelmä ei ihan vastaa tarkoitusta. No kun viimein saatiin puut roihahtamaan, huomattiin kotvasen päästä, että kas - kiuas on romahtanut. Lämmittäminen loppui siihen ja tarkasteltiin tilannetta, josko päästään lainkaan saunaan. Varovasti hämmenettiin hiiliä ettei loputkin kivet romahda, ja annettiin saunan siintyä. Päästiin kuin päästiinkin saunaan, joskin se oli itä-suomalainen versio turkkilaisesta höyrysaunasta. Löylyä irtosi vain vähän, oikeastaan pitäisi puhua vesihöyrytussahduksista eikä vesisäiliön vesi ollut lämmennyt kuin hiukan. No, jos positiivisesti ajatellaan, niin olihan se järvivettä lämpimpää. Sitkeinä naisina saatiin kuitenkin saunottua kunnialla ja puhdasta tuli.

Uituakin tuli yllättävän paljon, mikä on aika ihmeellistä, kun aamun lämpötilat eivät juurikaan olleet kymmentä astetta korkeammat. Vesi kuitenkin oli lämmintä.

Tänään sain aikaiseksi kiihkeää sähköpostiviestintää, kun otin puheeksi itseäni suuresti närästävän asian: Helunan palkan. Heluna nääs nauttii samaa palkkaa kuin Siiri ja minä. Osaamatta yhtään mitään. Kävin tiukkaamassa tähän perusteita ja latelin samaan hengen vetoon, että näin vähänkö te arvostatte meidän työkokemusta ja osaamista ja jos kerran uusi ihminen saa heti saman palkan kuin me, niin sehän tarkoittaa, että tämä osaa kaiken ilman eri neuvomista.  Ja että kuka helvetti on sen Helunan haastatellut, kun ei ole kysytty niinkään ratkaisevaan kysymystä kuin että osaatko käyttää Office-paketin ohjelmia kuten vaikka Word ja Excel. Ei osaa ei. Yli nelikymppinen nainen! Ja sihteeri!! Liitu- ja helmitauluako se on aikaisemmissa hommissaan käyttänyt? No, kun ollaan miesvaltaisessa yksikössä, niin arvaatte varmaan mikä oli vastaus: "Ei pidä sekoittaa henkilökohtaisia ja työasioita keskenään. Pitää sopia torat ja opetella tekemään töitä yhdessä. Tää on näitä naisten välisiä kärhämöintejä." Haistakaa vaan paska sanon minä. Jos on henkilökohtaista kritisoida lukihäiriöistä ja osaamatonta tonokkia, niin sitten se varmaan on. Miten paljon voi olla huomioimatta ihmistä ilman, että se katsotaan työpaikkakiusaamiseksi? Onko mun pakko ottaa se mukaan syömään ruokalaan, jos mieluummin käyn yksin? Pitääkö mun käydä sen kans kahvitauoilla, jos en halua? Täytyykö mun informoida sille mun tekemistä töistä? Vaaditaanko mua juttelemaan sen kans muistakin kuin akuuteista työasioista? Mie en jaksa.

Tänään on kampaaja. Blondia blondataan taas.